top of page

Försäljning av plast

Hos oss kan du köpa högkvalitativ och formsågad plast i nettoyta. Hör av dig om du vill veta mer!

plast avlang-2.png

Vi kan allt om plast!


Som en ledande leverantör av plastmaterial strävar vi efter att erbjuda högkvalitativa produkter och lösningar som hjälper er att lyckas i er verksamhet. Vi säljer formsågad plast  i nettoyta - allt för att kunna tillmötesgå dina specifika önskemål. Vi är medvetna om att olika projekt behöver olika plastmaterial, därför erbjuder vi ett brett sortiment av plaster, inklusive polykarbonat, plexiglas, PTG Apet, skummad PVC och Dibond m.m.  

 

Vare sig du behöver ett genomskinligt och slitstarkt material som plexiglas, eller om du söker ett lätt och hållbart alternativ som skummad PVC, så har vi den plast som bäst lämpar sig för ditt projekt. Nedan kan du läsa mer om de olika plasterna. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer! 

 

Polykarbonat

PS Produktion erbjuder högpresterande glas tillverkat av nanobehandlad polykarbonat. Med sin låga vikt, slitstyrka och motstångskraftighet är polykarbonatskivan 300 gånger starkare än vanligt glas och nästintill okrossbar. Skyddslagret av kiseloxid som täcker rutorna förebygger repor och slitage. Nanoteknologin gör skivan motståndskraftig mot de flesta kemikalier, vilket förenklar borttagning av graffiti. Dessutom avvisar materialet föroreningar som avgaser, olja och asfalt bättre än på vanligt glas.  

 

Ytbehandlingen, som även ger ett UV-skydd på 99,96%, garanterar att materialets optiska kvalitet förblir oförändrad och den förväntade livslängden är över 40 år. Skivan kan återvinnas och bidrar inte heller till eldspridning. Dessa fördelaktiga materialegenskaper medför att skivan är utmärkt att använda vid såväl nyproduktion som vid utbyte av glas. Fordonsrutor, busskurer, tilläggsisolerings i fönsterrutor och säkerhetsglas är några exempel på användningsområdena. Kontakta oss om du vill veta mer!  

 

Plexiglas

Plexiglas, även känt som akrylglas eller polymetylmetakrylat (PMMA), är en mångsidig och genomskinlig plast som kan användas på många olika sätt inom flera olika branscher och applikationer. 

Det som är utmärkande för plexiglas är dess transparens och hållbarhet. Det är lättare och motstår sprickbildning och skador betydligt bättre än plast. Dessutom är det lätt att forma utan att det tappar sin styrka. Det är också möjligt att både såga i, bocka och på olika sätt forma. Därför används ofta plexiglas i applikationer såsom skyltar och belysning, inom bygg- och konstuktionsapplikationer och för konstnärliga och estetiska syften. 

 

PETG

PETG eller polyetylentereftalatglykol, är ett mycket starkt och slagtåligt material samtidigt som det i sitt grundutförande är helt genomskinligt. PETG är liknar APET, men har bättre hållfasthet och även bättre varmformningsegenskaper, vilket innebär att den är relativt enkel att bearbeta och forme. Den kan skäras, svetsas och börjas och kan därför användas i många olika tillverkningsprocesser. Med tanke på dess höga optiska klarhet är PETG ett bra alternativ till plexiglas eller glas, men även i skyltfönster, skärmskydd och displayer. 

PETG är dessutom livsmedelsgodkänd av FDA och kan därför användas för att tillverka livsmedelsförpackningar som flaskor och burkar.  

 

Dibond

Dibond är ett kompositmaterial som består av två tunna skikt av aluminium som omsluter en kärna av plasten polyetylen. Denna konstruktion ger Dibond flera olika goda materialegenskaper. Det mest utmärkande är dess styrka och hållbarhet. Aluminiumskikten gör materialet motståndskraftigt mot böjning och vridning medan kärnan av polyeten bidrar till att materialet bibehåller en lätt vikt. Tack vare sin jämna och plana yta, så är Dibond ett utmärkt alternativ vid utskrift och målning. Den släta ytan ger djupa och livliga färger.   

Dibond är dessutom väderbeständigt och motståndskraftigt mot korrosion. Därför är det ett lämpligt material att använda vid utomhusapplikationer.  

 

Användningsområden 

Användningsområdena för Dibond är många. Det lämpar sig huvudsakligen inom olika branscher där en kombination av styrka och estetik är viktig. Därför används det ofta inom reklambranschen för att skapa skyltar, banners, displayer och affischer. Vidare används det även inom bygg- och möbelindustrin för att bl a tillverka fasadbeklädnader och möbler.  

Kontakta oss om du vill veta mer!

1 / Lättviktigt material

2 / Avsett för digitaltryck och
screentryck/ Avsett för digitaltryck och

3 / Slät och homogen yta

 

Skummad PVC

Skummad PVC är ett slags plastmaterial som tillverkas genom att blanda PVC-resin med luft, vilket skapar en unik cellstruktur, samt ett lätt och mångsidigt material. Jämfört med andra plastmaterial är skummad PVC mycket lätt. Därför lämpar det sig väl för applikationer där vikten är en faktor, såsom för skyltar och displayer. Vikten till trots så är skummad PVC också ett starkt material och även motståndskraftigt mot böjning och deformering.  

Skummad PVC har även goda motståndsegenskaper mot brand. Det är självslocknande och släpper inte ut giftiga ämnen vid förbränning. Därmed är det ett ypperligt material att använda i miljöer där brandsäkerhet är särskilt viktigt. 

 

Användsområdena för skummad PVC är många. Skyltar, displayer och reklammaterial är några exempel. Vidare används det ofta inom byggindustrin för att skapa paneler, tak- eller fönsterbeklädnader.  

 

APET

APET, eller amorft polyetylentereftalat är en transparant plast med hög optisk klarhet. Något som kännetecknar APET är dess hållbarhet och höga slagmotståndskraft. Därför är det ett bra val vid användning av produkter som behöver tåla påfrestningar under transport och hantering. APET är även godkänt för kontakt med livsmedel och används därför bl a för att tillverka livsmedelsförpackningar.

 

Det är också ett utmärkt val vid visuell presentation såsom skyltar och displayer. Dessutom kan APET användas inom byggindustrin för fönster, tak och väggar där transparanta material krävs.  

bottom of page