top of page

Märkskyltar

För att öka tydligheten och underlätta arbetsprocessen, så används märkskyltar för märkning av industrier, maskiner eller av arbetssäkerhetsmässiga skäl. De används ofta vid el-, bygg- eller VVS-installationer då skyltarna kan ange vad de olika kablarna och rören har för funktion. Dessutom förekommer märkskyltar ofta på hissar, vid utmärkning av lägenhetsnummer eller där märkningen ska vara permanent.  

 

Det är viktigt att teckensnittet som används är lätt att läsa och att bakgrundsfärgen lyfter fram texten ordentligt. Bilder bör inte användas på märkskyltarna. Anledningen är både att skyltarna ofta är för små för att bilder ska få plats. Dessutom är märkskyltarnas primära syfte att förtydliga och märka upp. Risken är då att bilderna kan få motsatt effekt. 

 

Vi erbjuder märkskyltar av tre olika slags högkvalitativa material som alla tål väder och vind och som därför lämpar sig för uppmärkning både inom- och utomhus: 

 

Märkskylt i rostfritt stål 

Märkskyltar i rostfritt stål tillverkas med laseretsning och de är försedda med förborrade hål. De är 1 mm tjocka och har en matt, borstad yta. De passar särskilt väl vid installationer och anläggningar i påfrestande miljöer. 

 

Märkskyltar i mässing 

Om du söker en mer elegant märkning, så är märkskyltar i mässing ett utmärkt alternativ. Våra märkskyltar i mässing eller i förnicklad mässing (silver) är 0,51 mm tjocka och tillverkas med digitaltryck. De kan användas för att märka troféer, tavlor, montrar eller liknande och kan fästas antingen med två skruvar eller med dubbelhäftande tejp.  

 

Märkskyltar i graverad plast  

Våra märkskyltar i graverad plast används ofta inom el-, bygg- och VVS-installationer, men även vid installationer av telefoni, larm och IT. De är lasergraverade och kan utformas efter eget önskemål, i olika utföranden, storlekar och färger. Då de är UV-tåliga och väderbeständiga, kan de användas både inomhus och utomhus.  

max2p skylt.png

Kontakta oss!

bottom of page